Monitoring DDD

Monitoring DDD to systematyczna obserwacja oraz kontrola w dziedzinie dezynsekcji, dezynfekcji i deratyzacji, mająca na celu zapobieganie i eliminowanie zagrożeń związanych z obecnością szkodników oraz utrzymanie higieny i bezpieczeństwa w danym środowisku.

Usługa Monitoring DDD

Ochrona przed szkodnikami, monitoring DDD

Dążymy do tego, by ochrona przed szkodnikami wykorzystujaca monitoring ddd Państwa obiektu była realizowana na najwyższym poziomie. Dzięki biegłej znajomości przepisów dotyczacych bezpieczeństwa żywności, ciągłym podnoszeniem kwalifikacji i dobrą znajomością rynku jesteśmy w stanie zagwarantować najlepsze możliwe rozwiązania.
Wdrożony przez nas elektroniczny system nadzoru usług DDD umożliwia naszym klientom bezpośredni dostęp on-line do dokumentacji, urządzeń i statystyk obiektu. 

  • tworzymy profesjonalną dokumentację systemową dopasowaną do prowadzonej działalności (GMP/GHP, HACCP, IFS/BRC, AIB, TESCO, ISO, YUM),
  • gwarantujemy bezpłatne szkolenia w zakresie ochrony przed szkodnikami,
  • zapewniamy bezpłatne wyposażenie obiektów w urządzenia monitorujące aktywność szkodników,
  • bezpłatne wizyty interwencyjne,
  • dla klientów z wdrożonym systemem IFS/BRC zapewniamy bezpłatne usługi w zakresie weryfikacji systemu ochrony przed szkodnikami (biolog terenowy),
  • trendy aktywności szkodników i ich analizę.
Monitoring ddd – dla kogo świadczymy usługi?
  • sklepy spożywcze i małe hurtownie (GMP/GHP),
  • mała gastronomia, hotele, piekarnie (HACCP, YUM),
  • zakłady produkcyjne (HACCP, IFS/BRC, AIB, TESCO, ISO, YUM),
  • branże związane z produkcją spożywczą (opakowania, palety, inne),
  • centra logistyczne, supermarkety, galerie handlowe,
  • zakłady przetwarzające odpady i wysypiska śmieci,
  • zakłady przemysłowe,
  • inne.
Co nas wyróżnia

Trzy warianty usługi dopasowane do indywidualnych potrzeb naszych klientów

Pakiet biznes

Pakiet dedykowany dla klientów ceniących kompleksowe rozwiązania i maksymalne udogodnienia. Pakiet zawiera:

  • bezpłatny montaż i dzierżawa karmników deratyzacyjnych, chwytaczy gryzoni, detektorów owadów biegających, detektorów szkodników magazynowych.
  • monitoring ddd – liczba wizyt serwisowych ustalana jest indywidualnie,
  • bezpłatne wizyty interwencyjne,
  • dokumentacja systemowa HACCP, IFS/BRC, AIB, TESCO, YUM!, trendy aktywności szkodników i ich roczna analiza,
  • walidacja systemu pest control i usługa biolog terenowy
Pakiet optymalny

Pakiet dedykowany dla klientów ceniących elastyczne podejście i zoptymalizowanie kosztów obsługi. Pakiet zawiera:

  • bezpłatny montaż i dzierżawa karmników deratyzacyjnych, chwytaczy gryzoni i detektorów owadów biegających,
  • monitoring ddd – liczba wizyt serwisowych ustalana jest indywidualnie,
  • dokumentacja systemowa HACCP, IFS/BRC, AIB, TESCO, YUM!, trendy aktywności szkodników i ich roczna analiza,
Pakiet komfort

Pakiet dedykowany dla małych i mikro przedsiębiorców z wdrożonym Programem Warunków Wstępnych (np. mały sklep) bazujących na dobrych praktykach produkcyjnych i higienicznych GMP/GHP. Znając potrzeby rynku wiemy jak dopasować odpowiednie rozwiązania i zredukować przy tym Państwa koszty monitoringu szkodników do absolutnego minimum. U nas samemu można zadecydować o wysokości abonamentu i o liczbie wizyt serwisowych.

Skontaktuj się z naszym specjalistą.

Podczas krótkiej rozmowy telefonicznej ustalimy dogodny termin bezpłatnego audytu wstępnego, tzw. „audytu zerowego”. W czasie wizytacji Zakładu wykonamy kompleksową ekspertyzę, która pozwoli nam przygotować optymalną ofertę dostosowaną do jego potrzeb i wymagań. Usługi monitoringu szkodników świadczymy dla klientów na terenie aż 9 województw! Śląskie, małopolskie, opolskie, dolnośląskie, świętokrzyskie, wielkopolskie, mazowieckie, warmińsko-mazurskie, pomorskie.
Audyt wstępny jest całkowicie bezpłatny!

Potrzebujesz wsparcia lub konsultacji?
Napisz lub zadzwoń

Adres mailowy:

dddserwis@me.com

Kontakt telefoniczny:

+48 509 257 052

Dla kogo ochrona przed szkodnikami jest obowiązkowa?

Dbając o bezpieczeństwo żywności w aspekcie regulacji prawnych, każde przedsiębiorstwo spożywcze, zakład, hurtownia, magazyn, piekarnia czy sklep spożywczy którego dotyczy Rozporządzenie (WE) nr. 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych jest zobligowane do wdrożenia w zakładzie procedur bazujących na zasadach HACCP.
System HACCP wykorzystuje działania zapobiegawcze dla zagrożeń bezpieczeństwa zdrowotnego żywności w postaci Dobrych Praktyk-produkcyjnych i higienicznych. Dobra Praktyka Higieniczna (GHP) zakłada m.in., że obiekt powinien posiadać odpowiednie informacje na temat zagrożeń, które mogą powstawać podczas produkcji oraz działaniach powiązanych. Zagrożeniem które zostało wymienione są szkodniki, które muszą podlegać okresowej kontroli i zwalczaniu.

Działania związane z ochroną przed szkodnikami regulują również przepisy weterynaryjne:

  • Rozporządzenie (WE) nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi
  • Rozporządzenie (WE) nr 1069/2009 z dnia 21 października 2009 r. określające przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, i uchylające rozporządzenie (WE) nr 1774/2002 (rozporządzenie o produktach ubocznych pochodzenia zwierzęcego).

Żeby dostosować obiekt do wymagań na poziomie kontroli i zwalczania szkodników (pest control) niezbędna jest pomoc profesjonalnej firmy zwalczającej szkodniki. Wiśniewski Pest Control to zespół fachowców posiadających szeroką wiedzę w zakresie entomologii, biologii a także zajmujących się przygotowaniem odpowiedniej dokumentacji systemowej, oszacowaniem ryzyka związanego ze szkodnikami, przeprowadzaniem szkoleń i w razie konieczności wykonujących zabiegi dezynsekcji i deratyzacji.